|
21 Nisan 2007 11:41 |
Yazı boyutunu büyütmek için |
“Bitkilerde büyüme ve gelişmeyi düzenleyici olarak kullanılan, düşük yoğunluklarda dahi etkili olabilen ve bitkilerde sentezlenerek taşınabilen organik maddeler” olarak tanımlanan hormonlar, insan nüfusunun hızla arttığı günümüzde, tarım ürünlerinin verimliliğini artırma amacıyla ne yazık ki bilinçsizce kullanılıyor. Bazı sebzelerin tüketilmemesi gereken zaman aralıklarına gelince: Patlıcan: 15 Kasım – 15 Mayıs Kabak: 1 Kasım – 15 Mayıs Bunlara dikkat edin: Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara, Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir. |
26 Nisan 2007 Perşembe
Hormonlu gıdaları nasıl anlarız?
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder